Call Option Nedir? Call Option Hakkında Kısaca Bilgi

Call Option Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Call Option:
Opsiyon, sahibine, opsiyona konu olan kıymeti, kontratta yazan fiyattan, kontrat vadesinde herhangi bir yükümlülük doğurmadan alma hakkı verir. Bu tür bir mali araçta, vadede, opsiyona konu olan kıymetin fiyatı kontrat fiyatının altında gerçekleşirse opsiyon sahibi bu hakkını kullanmaz ve işlemini daha düşük olan piyasa fiyatından gerçekleştirebilir.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Kredi Geçmişi: Bir kişi veya şirketin gelir, ödenmemiş borçlar veya mali yükümlülükler veya her türlü mahkeme hükümlerini içeren mali geçmiş belgesi.

Hazine Bonosu: Devletin kısa vadeli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çıkardığı 1 yıldan kısa ve iskontolu olarak işlem gören borçlanma senetleridir.

Risk Yönetim Sistemi: Yönetim kurulunun, bankanın gelecekteki nakit akımlarını içeren risk- getiri yapısını, buna bağlı olarak faaliyetlerin niteliğini ve düzeyini izlemek,

Fikri Mülkiyet: İnsan dehası sayesinde yaratılan ürünlere sahip olma, onları kullanma ya da elden çıkarma hakkına ilişkin patent, ticaret markası ve telif hakları mül

Pasif: Aktifteki varlıkların hangi kaynaklarla finanse edildiğini gösterir tablodur.

Karma Ekonomi: Üretim, tüketim, yatırım ve tasarrufların belirlenmesinde hem hükümetin hem de özel teşebbüslerin önemli rol oynadıkları ekonomik sistem.