C – Bandı Nedir? C – Bandı Hakkında Kısaca Bilgi

C – Bandı Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak C – Bandı:
3.7 – 4.2 GHz frekans bandı. Halen Kuzey Amerika'da 22 uydu C-Bandı üzerinden neredeyse uydu / kablo şebekelerinin tüm yayın dağıtımını yapmaktadır. Güçleri transponder başına 5-11 watt olup Amerika'da gereken alıcı çanak çapları 5-12 feet (150-370cm) olmaktadır. Ancak 1992 den bu yana söz konusu uydular daha güçlü (10-17 watt) olanlarıyla yenilendiğinden bir C-bandı alıcı sistemin gerekli ortalama çanak çapı 90inch (230cm) dolayında olmaktadır.

 

Benzer Uydu Terimleri:

Community Antenna Television (CATV): Kapalı devre televizyon sistemleri. Ortak bir santral yardımı ile birden fazla daireye TV işaretlerini dağıtan kablolu sistem. Site güvenlik vb.

DiSEqC: Uydu alıcılarının dışarıda bulunan antenleri seçme ve hareket motoru, şalter gibi cihazlara kumanda etmek için kullandığı işaretleşme sistemi.

Open TV: Televizyon ve internet dünyasını birbirine yaklaştıran lisanslı yazılım.

INTELSAT: İngilizce "International Telecommunications Satellite Organization" kelimelerinin kısaltmasıdır. Uluslararası haberleşme uydu teşkilatı.

Modulation: Bir bilgi sinyalinin gönderme amacıyla bir taşıyıcı üzerine yüklenmesi işlemi.

Smartcard: Dekoder cihazının içine kullanıcının kendi takabileceği kredi kartı boyutunda, elektronik anahtar ve yeni bilgisayar güvenlik sistemini kullanarak şif