Bütçe Nedir? Bütçe Hakkında Kısaca Bilgi

Bütçe Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bütçe:
Bir inşaat projesi için mal sahibi tarafından ayrılan, para ve zaman miktarı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bütçe:
Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerin tümü.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bütçe:
Gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi düşünülen gelir ve giderlerin karşılıklı listesini içeren cetveldir.

 

Siyaset Terimi Olarak Bütçe:
Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Bütçe:
Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderleri tür ve ayrıntılarıyla gösteren çizelge.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bütçe:
Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerini tür ve ayrıntılarıyla gösteren çizelge.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Bütçe:
1. Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

2. Devlet ve öteki kuruluş veya toplulukların belirli bir dönem içindeki gelir ve giderlerinin oranlama niceliklerini önceden belirleyen, onaylayan ve bu işlemlerin yapılmasına izin veren kanun veya karar.

 

İnşaat Terimi Olarak Bütçe:
Bir inşaat projesi için mal sahibi tarafından ayrılan, para ve zaman miktarı.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Tamamlayıcı Renkler: Renkler karşıt ya da tamamlayıcı renkler olarak ikili gruplara ayrılırlar. Siyah beyazın, kırmızı yeşilin, turuncu mavinin, sarı da morun karşıt rengi

Çörten: Kesme taş istinat duvarlarında uygulanan barbakanlara verilen ad.

Freze: Bir delik ağzını genişletmek için kullanılan hızlı döner burgu.

Birçok Ana Sözleşme: İşin özgün ve belirlenmiş kısımları için çeşitli (ayrı) yüklenicilerin mal sahibi ile doğrudan yaptığı sözleşmeler.

Kolon: 1. Betonarme karkas yapılarda kirişlerden aldığı sabit ve hareketli yükleri kendi altındaki taşıyıcı elemanlara ileten, düşey olarak çalışan yapı elem

Donatı: 1- Betonla birlikte çalışmak üzere yapı elemanları sıyrılmayacak şekilde, betonun içine yerleştirilmiş dairesel kesitli belirli bir dayanım özelliğine