Bluetooth Nedir? Bluetooth Hakkında Kısaca Bilgi

Bluetooth Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:
Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkan veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bluetooth:
Mobil telefonların, bilgisayarların ve diğer mobil cihazların birbirleriyle, ev ve iş yerlerindeki kısa dalga kablosuz bağlantıları kullanan telefon ve bilgisayarlarla kolaylıkla bağlantı kurabilmelerini sağlayan donanımdır.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Bluetooth:
Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkân veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip. Yeni çıkan bazı telefonlarda bu menzil 100 metreye kadar çıkmaktadır.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

Çocuk Kilidi Fonksiyonu: Bu önemli özellik, çocukların makine çalışırken programı değiştirmesini engellemek için makine üzerindeki düğmeleri devre dışı bırakır.

Fazla Kurutma Programı: Havlular gibi ütü gerektirmeyen kalın veya kapitone kumaşlar için kullanılan bir programdır.

2.5G: GSM ikinci faz. GSM'in HSCSD ve GPRS'i kapsayan geliştirilmiş versiyonu.

Kayan Kapaklı Telefon: Kayan kapaklı telefonlar, klavyeye kolay erişim için kayarak açılan veya klavyenin korunması için kayarak kapanan iki parçadan meydana gelir.

Buharlı Kurutma Makinesi: Bazı buharlı kurutma makineleri, bir yandan daha az enerji tüketirken diğer yandan zamandan ve paradan kazanmanızı sağlamak için geliştirilen buhar te

HAC: Bir cep telefonunun işitme cihazı uyumlu (Hearing Aid Compatible) olduğunu gösterir.