Biyomas Nedir? Biyomas Hakkında Kısaca Bilgi

Biyomas Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Biyomas:
1. Belli bir habitatta bulunan organizmaların toplam ağırlığı.

2. Beslenme basamağındaki canlıların toplam organik madde ağırlığına biyokütle (biyomas) denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Biyomas:
Bir basamaktaki mevcut enerjinin gözle görülür şekli. Herhangi bir anda ortamda bulunan canlıların ağırlığı. Biyolojik kütle.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Biyomas:
Belirli bir türün veya çeşitli türlerden oluşan canlı toplumun herhangi bir zamanda sahip oldukları toplam kitledir. Bitkilere ait olana bitkisel kütle (fitomas), hayvanlara ait olana hayvansal kütle (zoomas) denir. Bitkisel kütle için ölçü birimi, belirli bir alandaki taze ve kuru ağırlıktır.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Laktoz: Dişi memeliler tarafından sentezlenen disakkarit çeşidi. Sütte bulunan ve sütün buharlaşmasıyla kristal halde toplanan bir disakkarit. Süt şekeri.

Ektoderm: 1-Gastrulanın iki germ tabakasından dışta olanı, deri ve sinir sistemini oluşturur. 2-Embriyo gelişimi sırasında oluşan üç tabakadan en dışta olanı

Sitoplazma: • Hücre zarı ile çekirdek zarı arasında bulunan, akışkan, yumurta akı kıvamında (kolloidal) bir sıvıdır. Hücre iskeleti, organeller ve sitozol sıvısın

Radikula: Tohumlu bitkilere ait hipokotilin kök kısmı.

Kommensal: Birlikte yaşayan iki canlı türünden birinin fayda sağladığı, diğerinin ise hiçbir şekilde etkilenmediği ortak yaşam biçimi.

Endokrin Bez: İç salgı (hormon) bezi.