Bit Rate Nedir? Bit Rate Hakkında Kısaca Bilgi

Bit Rate Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Bit Rate:
Bit hızı, saniye cinsinden ifade edilir ve 1 sn’de iletilen bit hızını verir. Dijital aktarımın hızı, Mbit/s olarak ifade edilir. Bir PAL resmin gönderimi için yaklaşık 5Mbit/s gerekirken, VHS için sadece 2.5 Mbit/s yeterlidir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Bit rate:
Bit hızıdır. Sayısal iletişimde, bir iletişim ağının belirli bir noktasından saniyede geçen bit sayısını gösterir. Veri transfer hızı da denir.

 

Benzer Uydu Terimleri:

Transponder-Transmitter: Uyduda bulunan ve bir TV sinyalini veya dar banttaki birçok data, ses kanallarını alıp yeryüzüne yayınlamaya yarayan cihaz. Bir haberleşme uydusunda 1

Encoder: Bir sinyali alıcı tarafından sadece özel bir çözücü kullanarak izlenebilecek şekilde, elektronik olarak değiştirme işlemi için kullanılan cihaz.

Desibel (Db): Sinyal şiddeti, volüm veya direnç yüzünden sinyal zayıflama miktarının logaritmik ifadesi olan bir analog ölçü birimi.

Headend: Uydulardan ve diğer kaynaklardan gelen sinyallerin sisteme verildiği bir kablo TV sistemleri kontrol merkezi.

Footprint: Bir uyduya ait verici antenin yeterli güçte yayın yaptığı yeryüzü alanı. Uydunun kapsama alanı. Yeryüzünde bıraktığı iz. “Ayak izi”

D-MAC: D-MAC, MAC TV formatının bir diğer şekli, özellikle uydu yayınları için geliştirilmiş bir format MAC (Multiplexed Analogue Component).