Birleşim Nedir? Birleşim Hakkında Kısaca Bilgi

Birleşim Terimi Hakkında Bilgiler

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Birleşim:
TBMM Genel Kurulunun belirli bir günde açılan toplantısıdır. Her yasama yılında Genel Kurul toplantıları 1’den başlayarak sırasıyla birleşim numarası alır.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Birleşim:
A ve B kümelerinin elemanlarından oluşan kümeye A ile B kümelerinin birleşim kümesi denir.Bu A U B ile gösterilir.

 

Siyaset Terimi Olarak Birleşim:
TBMM Genel Kurulunun belli bir günde açılan toplantısıdır. Her yasama yılında Genel Kurul toplantıları 1'den başlayarak sırasıyla bir birleşim numarası alır.

 

Benzer Parlamento (TBMM) Terimleri:

Yeniden Görüşme: Bkz. Tekrir-i müzakere

Başbakan: Cumhurbaşkanınca atanan, hükümetin ve Başbakanlık teşkilatının başı olan bakandır. Başbakanın, TBMM üyeleri arasından atanması zorunludur.

Bütçe Kanunu: Bir malî yıl içerisinde toplanacak gelirler ile yapılacak kamu harcamalarını, miktar ve kurumlara göre tahminî olarak belirleyen, gelirlerin toplanmas

Ziyaretçi Kabul Salonu: Seçmenlerin, milletvekilleri ile görüşebilmek için ziyaretçi kartı alarak TBMM yerleşkesine giriş yaptıkları salondur.

Muhalefet Şerhi: Komisyonca kabul edilen rapor hakkında çekimser veya aykırı görüşe sahip komisyon üyelerince verilen ve komisyon raporuna eklenen yazılı görüşlerdir.

İçişleri Komisyonu: İçtüzük’ün 20. maddesinde sayılan TBMM ihtisas komisyonlarından biridir. Temel görevi, TBMM Başkanlığı tarafından kendisine havale edilen iç güvenlik