Bireycilik (İndividüalizm) Nedir? Bireycilik (İndividüalizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Bireycilik (İndividüalizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Bireycilik (İndividüalizm):
1. Yalnızca tek olanın, bireyin bağımsız gerçekliği olduğunu, gerçekte yalnız bireylerin bulunduğunu, tümel terimlerin gerçeklikte hiçbir karşılığı olmadığını savunan öğreti.

2. Bireylerin yararlarını toplumsal yararlardan daha üstün veya daha önemli sayan öğreti, tutum veya politikaların genel adı.

3. Bütüne, genele değil de, bireye üstünlük tanıyan görüş.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Mantık Değişmezi: Önermelerin tutarlı, çıkarımların da geçerli olup olmadığını belirleyen, bütün yorumlarında aynı olağan yorumu koruyan değişmez.

Tanrı: Evrende öncesiz ve sonrasız olarak var olan ve her şeyi yaratan yüce varlıktır.

Varlık Fenomendir (Fenomenoloji): Varlığı görüngü (fenomen) olarak kabul eden görüş görüngübilim (fenomenoloji) dir. Fenomenolojinin kurucusu Edmund Husserl, fenomenlerin duyu verileri

Bellek (Hafıza): Yaşam boyunca öğrenilen bilgilerin, davranış kalıplarının, deneyimlerin, anıların depolanıp saklanması ve hatırlanmasıdır.

Adcılık (nominalizm): Genel kavramların bireysel varlıklar gibi birer varlıkları olmadığını, onların birer sesten, addan ibaret olduğunu savunan felsefi görüş.

Toplumsal Sistem: Fiziksel yapı, nüfus, toplumsal ilişkiler, kültür ve tabakalaşmanın karşılıklı ilişki içinde meydana getirdiği bütün.