Bilgi bütünlüğü Nedir? Bilgi bütünlüğü Hakkında Kısaca Bilgi

Bilgi bütünlüğü Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Bilgi bütünlüğü:
Bilginin saklanması veya açık/kapalı iletişim ağlarından iletimi sırasında içerik açısından herhangi bir değişime uğratılmamış olması, özgün halinde korunması. (message integrity)

 

Benzer Elektronik Ticaret Terimleri:

Mesaj tipi: Belirlenmış işlem tipi için ihtiyaçları kapsayan, tanımlanmış ve planlanmış veri kümesi (seti).(Message type)

Kriptoloji: Güvenli bilgi iletişimi ve/veya saklanması için şifreleme ve şifre çözme yöntemleri türeten, geliştiren, inceleyen bilim dalı. (cryptology)

Doküman: Bir verinin üzerine kayıt edildiği, insan ya da makine tarafından okunabilen, (değişmez) veri taşıyıcı.(Document)

Yatay E-Ticaret: Birbirinden bağımsız farklı kategorilerdeki ürün veya hizmeti satışa sunan e-ticaret sitelerine yatay e-ticaret sitesi denir. Yatay e-ticaret siteleri

Erişim: Herhangi bir sistemi kullanmaya başlama, örneğin bir elektronik ticaret sistemine bilgisayar üzerinden bağlanarak iletişim kurma. (access)

Onay kurumu-OK: Kişilerin kimliğini güvenli olarak belirleyip elektronik kimlik belgelerini hazırlayan ve anahtar yönetimini sağlayan kuruluş. (certifying authority-C