Beyin Fırtınası Nedir? Beyin Fırtınası Hakkında Kısaca Bilgi

Beyin Fırtınası Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Beyin Fırtınası:
Yeni fikirler oluşturmak üzere, düşüncelere engel koymaksızın, önceden belirlenmiş kurallar dâhilinde yapılan fikir üretme yöntemi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Beyin Fırtınası:
Kişilerin bir araya gelip herhangi bir konuyla ilgili düşüncelerini tartışmaksızın açıklayarak birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmalarını, kısa sürede çok sayıda fikrin ortaya çıkmasını sağlayan, bireyin yaratıcı düşünme gücünü geliştiren bir öğretim tekniği.

 

Benzer Sanat Terimleri:

Primitivizim: 1- İçinde primitif öğeler taşıyan sanat. 2- Rusya'da 1905 ile 1920 arasında gelişen, kübizm ve fütürizm düşüncesi ile Rus halk sanatının etkisinde

Köprü: Aralarında su, çukur arazi veya yol gibi engeller bulunan iki yakayı birbirine bağlayarak yolu bir yandan ötekine eriştirmek için yapılan ahşap, kâgir

Tepelik: Kompozisyonu oluşturan süs düzeninin üst ya da tepe kısımlarında bulunan motifler.

Varak: Altın, gümüş ya da başka madenler dövülerek oluşturulan ince, parlak yaprak.

Kubbe: Yarım küre veya toparlakça yapı örtüsü bir kemer yayının tepe noktasından inen dikin çevresine dönmesi ile meydana gelen örtü biçimi, dam.

Yapı: 1- Bir yapıtı oluşturan belirli ilke ve kurallarla bir araya getirilmiş öğeler bütünü. 2- Bir inşaat eylemi sonucunda ortaya çıkan her türlü ürün.