Benmari usulü Nedir? Benmari usulü Hakkında Kısaca Bilgi

Benmari usulü Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Benmari usulü:
Isıtılmak istenen maddenin direk ateşe maruz kalmadan, dış kısımda ısıtılan suyun iç kısımdaki maddeyi ısıttığı iki bölmeli düzenek.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Benmari Usulü:
Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencerenin içine daha küçük bir kap tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek şekilde yerleştirilir. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir.

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Arı kayması: Bal akım dönemlerinde, bal taşıyan arıların kendi kovanları yerine nektar taşınan yöne göre en yakın sıra başındaki kovanlara girmeleri.

Erkek arı kapanı: Kovan uçma deliği önüne konularak erkek arıların veya yabani arıların kovana girişini veya ıslah çalışmalarında erkek arıların kovandan çıkmasını enge

Yerli arı: Uzun süre aynı bölgede olup da o bölgeye adapte olmuş arı.

Dil: Hortumun ince kıllarla kaplı uzantısı.

Kap arısı: Güney Afrikanın Güneybatı sahil bölgesine lokalize olmuş, işçi arıları spermatekaya sahip olan ve işçi arıların bıraktığı dölsüz yumurtalardan nadiren

Ana arı memesi: Arıların anasızlık, ana yenileme veya oğul verme durumunda ana arı yetiştirmek için peteklere yaptıkları yaklaşık 2 - 2,5 cm. uzunluğundaki iri göz.