Bando Nedir? Bando Hakkında Kısaca Bilgi

Bando Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Bando:
1- Nefes ve vurmalı çalgılardan kurulan, çoğunlukla törenlerde kullanılan çalgı topluluğu. Bandolar, genel olarak askeri marş çalarlar. Bugün ya bu türlü topluluklar için doğrudan doğruya yazılmış, ya da düzenlenmiş, senfonik müzik çalan bandolar vardır.

2- Türlü üflemeli ve vurgulu çalgılardan oluşan ve genellikle geçit törenlerinde kullanılan mızıkacılar topluluğu veya takımı. İng: Band.

 

Denizcilik Terimi Olarak Bando:
Tutulmakta veya sağılmakta olan bir halatı aniden koyvermek veya indirilmekte olan bir cismi, bot, motor veya filikayı birden bire indirmek için verilen komut. 

 

Benzer Müzik-Dans Terimleri:

Barok (Fr. İng. Baroque): Müzik alanında Barok çağı 1550 yıllarında başlamış, 1600den sonra yayılmış, çağın öbür sanatlarındaki renk ve süsleme gösterişi, İtalyan madrigalinin

Polonaise: Polonya halk dansı. Orta yavaşlıktadır.

Trio (İt.): Üçlü. Üç çalgı ya da üç ses için yazılan müzik. Üçül. Böyle bir besteyi çalan topluluk. Yaylı sazlar triosu, piyanolu trio gibi.

Düo: İki sesin, iki sazın biri bırakıp biri alarak karşılıklı çalması. Aynı melodiye devam edilebileceği gibi ayrı melodiler de söylenebilir.

Egyptian: Eloctro Boogie sitili.

Upbeat: Eksik ölçü.