Bakteriyemi Nedir? Bakteriyemi Hakkında Kısaca Bilgi

Bakteriyemi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Bakteriyemi:
Bakterilerin üreme olmaksızın kanda bulunması ve kan ile vücuda yayılmasına bakteriyemi denir.

Enfeksiyon hastalıklarında etkenin kana yayılması ve kanda dolaşması genel bir koşul değildir. Bu durum ancak bazı enfeksiyonlarda görülür. Örneğin, tifo ve brucella gibi hastalıklar bakteriyemi ile seyreder. Bazen de bakteriyemi, özel bir hastalığa bağlı olmaksızın gelişebilir. Örneğin, enfekte bir dişin çekilmesi ile kana bakteri karışabilir.

Kana karışan sadece bakteriler değildir. Enfeksiyon etkenlerinden riketsiyalar ve virüsler de kana karışabilir. Bu durumda bakteriyemi terimi yerine riketsiyemi ve viremiterimleri kullanılır.

 

Benzer Sağlık-Tıp Terimleri:

Fetal: Fetus'a ait.

Panarterit: Bütün arterleri kapsayan iltihabi durum.

Proprioseptif Duyu: vücudumuzun pozisyonu ve hareketlerimiz hakkındaki gerekli bilgiyi beynimize veren duyu sistemidir. Proprioseptif duyuyu sağlayan reseptörler; kas, kı

CRP (C-reaktif protein): İltihabi hastalıklarda, çeşitli romatizmalarda, infeksiyonlarda ve multipl miyelom gibi bazı tümörlerde kanda artmış bulunan bir protein. CRP interlök

Biyopsi (Biopsi): Canlı bir dokudan muayene edilmek üzere küçük bir parça alınması.

Metabolizma: Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.