Bağlam Nedir? Bağlam Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlam Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Bağlam:
Bir düşüncenin, bir yapıtın, bir öğretinin bölümleri arasındaki çelişmeye yer vermeyen bağlantı.

 

Edebiyat Terimi Olarak Bağlam:
1- Bir sözcüğün cümle, cümlenin paragraf, paragrafın metin içindeki yerini belirleyen, ondan önce veya sonra gelen sözkonusu sözcük, cümle ya da paragrafın anlamını, değerini belirleyen öğeler bütünü.

2- Bir dil birimini çevreleyen, ondan önce veya sonra gelen, birçok durumda söz konusu birimi etkileyen, onun anlamını, değerini belirleyen birim veya birimin tümü; kontekst.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Bağlam:
İletişim öğelerinin oluşturduğu bütün.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Bağlam:
Bir dil birimini çevreleyen, ondan önce veya sonra gelen, birçok durumda söz konusu birimi etkileyen, onun anlamını, değerini belirleyen birim veya birimler bütünü, kontekst.

 

Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri:

Hafî: Gizli, saklı.

Avam: Halk, cumhur, ahali. İlim, yönetim ve bilgelik sahibi olmayan insanlar, büyük çoğunluk. Manevi olgunluk eğitiminden geçmemiş, nefsinin hastalıklarını

Namazgâh: Açıkta namaz kılmak üzere hazırlanmış olan ve kıble yönünde Kâbe'yi göstermek işin dikili taş bulunan geniş alan, musalla.

Layık: 1. Nitelikleri, özü, hareketleri, davranışlarıyla bir şeyi elde etmeye hak kazanmış olan. 2. Bir kimseye uygun olan, yarayan.

İstisna: Bir kimse veya bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma.

Tevhit: Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma. "Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür." anlamına gelen "La ilahe illallah, Muh