Badana Nedir? Badana Hakkında Kısaca Bilgi

Badana Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Badana:
Esas olarak, kireç ile suyun karıştırılması ile elde edilir. İç cephe dekorasyonu için kullanılır. Yıkamaya karşı dayanıklı değildir.

 

Dericilik Terimi Olarak Badana:
Dam derinin üzerindeki kılları, tüyleri çıkarmak için yapılan uygulamadır.

 

İnşaat Terimi Olarak Badana:
Esas olarak, kireç ile suyun karıştırılması ile elde edilir. İç cephe dekorasyonu için kullanılır. Yıkamaya karşı dayanıklı değildir.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Gronülometri: Kum, çakıl, kırmataş gibi yapı malzemelerinin elek analizleri sonucunda tane dağılımının belirlenmesi. Tane ölçüm.

Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi: Alüminyum profil, sentetik conta ve yardımcı malzemelerden yapılan taşıyıcı konstrüksiyon ile tercih edilecek renk ve özellikte cam, dolu panel vb. do

Isı Yalıtımı: 1- Isı kaybını (kışın) veya ısı kazancını (yazın) önlemek amacı ile ısı enerjisinin bir mekândan diğerine geçişini engellemek için organik, inorganik

Su Kontrplağı: Çatıda konstrüksiyon üzerinde düz bir zemin elde etmek için en az 15 mm kalınlığında kullanılan malzemedir.

Fore Kazık: Bir boru çakarak, içini boşalttıktan sonra, demirlerini koyup beton döküldükçe kılıf borunun çıkartılması yöntemiyle yapılan kazık.

Çil: Aynada sır bozulmasından meydana gelen leke.