Baba Nedir? Baba Hakkında Kısaca Bilgi

Baba Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baba:
Asma makaslarda üzerine oturan aşığın yükünü yanlamalarla gergiye ileten, gerginin asıldığı ve çekmeye çalışan makas elemanıdır. Babanın kesiti kare ya da kareye yakın dikdörtgen olabilir.

 

Denizcilik Terimi Olarak Baba:
1- Deniz aracından sahile veya diğer bir gemiye verilen halatların bağlanması için dikine ve yan yana yapılmış demir veya ağaç kısa sütunlardır.

2- Halat volta etmek için ağaç veya maden yapılmış silindirik biçimli, başlıklı veya halatların kurtulmaması için çıkıntılı güverte veya rıhtıma bağlanan sabit gereç.

 

Sanat Terimi Olarak Baba:
Yapılarda dikine konulan ağaçtan destek.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Baba:
Napoli Bölgesinin geleneksel tatlısıdır. Pişirildikten sonra romla ıslatılıp marmelat sürülür. Hamurunun yumuşak ve krema kıvamında olması önemlidir.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Baskı Çıtası: Duvar parapet, baca gibi yüzeylere kaplanan örtü veya sıva dibi su yalıtım malzemelerini duvar yüzeyine sabitleyen çıtalardır.

Otomasyon Anahtarı: Akıllı Bina/Ev uygulamalarında aydınlatma, motorlu panjur, ısıtma sistemi kontrolünü sağlar. Uygulama alanları; büro, ev, otel, fabrika tesislerinin a

Hilali: Altın kaplanmış bakır.

Vestiyer: Ofis, otel, lokanta veya evlerde şapka, pardösü, şemsiye gibi eşyaları bırakmak üzere yapılmış askı ve kapalı dolaplardan oluşan bölüm.

Karelaj: Kareleme.

Modern Mimarlık: 19. yy'lın endüstri devrimi sonucunda ortaya çıkan, gelişmelere dayanan, günümüzün gereksinmelerine, sanat anlayışına ve yapı teknolojisine uygun mima