Azimuth Nedir? Azimuth Hakkında Kısaca Bilgi

Azimuth Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Azimuth:
Gerçek Kuzeye göre yatay açı anlamına gelmektedir. Yatay doğrultuda uydu anteninin belli bir uyduya doğru bakması gereken doğrultudur. Yatay doğrultuda uydu anteninin belli bir uyduya doğru bakması gereken doğrultudur. Pusuladan bakıldığında 0 derece Kuzey, 180 derece Güney olacaktır. Çanak anteninize saat yönünde yaptıracağınız hareket sonucu oluşan açıdır.

 

Benzer Uydu Terimleri:

National Television Standards Committee (NTSC): Kuzey Amerika ve Japonya’da geçerli, 525 çizgi ve 30 görüntü/saniye özelliği taşıyan TV yayın standardını oluşturan komite.

Atmospheric Absorption Loss: Atmosferik absorbe kayıpları. Elektromanyetik sinyallerin atmosferdeki absorbelerdinden kaynaklanan zayfılamalar (kayıplar).

MPEG – The Moving Pictures Experts Group: 1988’de uydudan, yerden veya kabloyla gönderilecek görüntü, ses ve data sinyallerinin soysal kaynak kodlarını oluşturmak ve standartlaştırmak üzere ku

FTA: Şifresiz kanal demektir. Bazı receiverler sadece bu özelliği taşıdığından şifreli kanalları bu özellikteki receiverlerle izleme imkanı yoktur.

Salınımlı Yörünge: Jeosenkron uyduların açısal hızları Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki açısal hıza eşit olduğundan yeryüzündeki kapsama alanları sabittir ve bu uydula

Inter Satellite Link (ISL): Uyduların birlikte çalışmasını sağlamak için uydular arasında radyo dalgaları veya optik bağlantı kurularak gerçekleştirilen haberleşme sistemi.