Ayni Sermaye Taahhüdü Nedir? Ayni Sermaye Taahhüdü Hakkında Kısaca Bilgi

Ayni Sermaye Taahhüdü Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ayni Sermaye Taahhüdü:
Bir taşınmaz malın mülkiyetinin veya ayni bir hakkın, yeni kurulmakta olan veya önceden kurulmuş bulunan bir şirkete ortak olmak amacıyla devredilmesi işlemi.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Ayni Sermaye Taahhüdü:
Bir taşınmaz malın mülkiyetinin veya ayni bir hakkın, yeni kurulmakta olan veya önceden kurulmuş bulunan bir şirkete ortak olmak amacıyla devredilmesi işlemidir.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Müdahalenin Men'i: Taşınır veya taşınmaz bir mala karşı yapılan maddi el atma veya sataşmanın, ayni hakka dayanılarak önlenmesi.

Zorunlu Sebeplerle Fazla Çalışma: Gerek bir arıza sırasında, gerek bir arızanın mümkün görülmesi halinde yahut makineler veya araç ve gereç için hemen yapılması gerekli acele işlerde,

Tadilat Projesi: Yapıdaki herhangi bir değişikliği göstermek üzere hazırlanan ve asıl projenin eki olan proje, değişiklik projesi.

Umuma Mahsus Yer: Hiç bir kayıt ve şarta bağlı olmaksızın herkesin faydalanmasına açık parklar, meydanlar, piknik alanları ve yollar gibi yerler.

Yüksek Katlı Bina: 10 kat veya daha yüksek katlı bina.

Çapraz İletişim: Bir örgütün farklı birimleri ve bölümleri ile farklı hiyerarşik düzeylerdeki kişiler arasında gerçekleşen iletişim.