Astronomi Nedir? Astronomi Hakkında Kısaca Bilgi

Astronomi Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Astronomi:
Uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Gök bilimi.

 

Tarih Terimi Olarak Astronomi:
Gökbilimi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Astronomi:
Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirlerine olan uzaklıkların ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, gök bilimi.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astronomi:
1. Gök cisimlerinin özelliklerini, birbirleriyle ilişkilerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına astronomi denir.

Astronomi sözcüğü eski Yunancadaki "astron" ve "nomos" sözcüklerinden türetilmiş, "yıldızların yasası" ya da " yıldız bilimi" anlamına gelmektedir. Astronomi bilimi, tarihsel olarak en önce gelişen temel bilimdir. İnsanların gökyüzündeki olayları anlayabilme, güneş tutulması gibi tekrarlayan olayları önceden tahmin edebilmesiyle doğan astronomi bilimi zamanla evrenin yapısını anlayabilme, evrenin nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusundaki kuvvetli merak ile gelişimini sürdürmüştür.

2. Gök cisimlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri konumlarının hesaplanması gibi konular yanında evrenin yapısı nasıl oluştuğu ve evrimin nasıl olduğu gibi konular ile ilgilenir. Ayrıca; Kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından gök cisimlerini inceler.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilimi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilim.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Mengene: Onarım, işleme, düzeltme vb. işlemlerin uygulanacağı cismi sıkıştırıp istenildiği gibi tutmaya yarayan araç.

Fonksiyon: Bir nesne veya bir kimsenin gördüğü iş, iş görme yetisi, görev.

Sonda: Hava tabakalarının yapısını incelemek için kullanılan araç.

Anıt: Önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, ab

Birim Zar: Elektron mikroskobunda arası açık renk iki koyu çizgi halinde görülen iki protein tabakası halinde bulunan lipit tabakasından oluştuğu varsayılan yapı

Rejenerasyon: Canlılarda kaybolan veya hasar gören bir vücut parçasının yenilenmesi.