Askerlik Ruhbilimi Nedir? Askerlik Ruhbilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Askerlik Ruhbilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Askerlik Ruhbilimi:
Silâhlı kuvvetlere alınacak kimselerin seçiminde, yetiştirilmesinde ve görevlendirilmesinde ordunun barış ve savaş sırasında işgücünün sağlam tutulmasında uyulması gereken ruhsal ilke ve yöntemleri inceleyen ruhbilim kolu.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Lisans Üstü Eğitim: Lisans derecesi ya da diploması almış olanlara ilgi duydukları bir bilim dalında yüksek lisans (bilim uzmanlığı) ya da doktora öğrenimi yaparak uzmanl

Birinci Dörtte Birlik (Nokta): Bir ölçekte deneklerin yüzde 25'inin üzerinde bulunduğu varsayılan nokta yüzde 25'lik nokta.

Kaynaştırma Yoluyla Eğitim: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak akranlarıyla birlikte sürdürmeleri esasına dayanan özel eği

Aday Öğrenci: Bir eğitim kurumuna geçici olarak alınan, ancak kesin kayıt için gerekli işlemleri sonuçlandırılmamış olan öğrenci.

Tümel Değerlendirme: Dosya değerlendirme olarak da bilinen bu yaklaşımda, öğrencilerin bir dönem boyunca dosyalarında oluşturdukları tüm çalışmalarının değerlendirilmesi.

Elbirliği: Bir işi, bir öğretim çalışmasını ya da tasarlanan bir eğitim etkinliğini gerçekleştirmek için birlikte çaba gösterilmesi.