Asit Yağmuru Nedir? Asit Yağmuru Hakkında Kısaca Bilgi

Asit Yağmuru Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Asit Yağmuru:
Yakıtlardan çıkan kükürt oksit ve azot oksit gazlarının havadaki su buharı ile birleşip asit oluşturarak yağmur suları ile yeryüzüne inmesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Asit Yağmuru:
1. Kükürt oksitleri, azot oksitleri gibi hava kirleticilerinin havadaki su molekülleriyle birleşmesiyle oluşan asit yağışının yağmur hâlinde yeryüzüne inmesi.

2. Atmosfere insan faaliyetleri sonucunda verilen asit oluşturan öncül moleküllerin sonucunda normalden daha düşük pH'ya sahip yağışların olması.

 

Coğrafya Terimi Olarak Asit Yağmuru:
1- Sanayi kuruluşları, ev ve iş yerleri ile ekzozlardan havaya yayılan azot ve sülfür oksitlerin yağışlarla yere düşmesi. Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

2- Çoğunlukla enerji üretimi ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklanan kimyasalların uygun meteorolojik koşullar altında yeryüzüne ulaşmasıyla oluşan yağmurlara denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Asit Yağmuru:
Esas olarak sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından ve otomobillerden kaynaklanan, sülfür ve azot oksitleri içeren su buharı emisyonlarının yol açtığı asit çökelmesi.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Mesane: Boşaltım sisteminin idrar toplanan torbası.

Kimyasal Formül: Bir maddenin,yapısında bulunan bulunan elementlerin simgeleri ve sayılarıyla gösterilmesi.Örneğin suyun yapısında 2 Hidrojen ve 1 oksijen atomu bulunu

Folyo: Yiyecekleri korumak ve saklamak için kağıt,naylon,alüminyum vb. yapılmış ince örtü.

Aktin: Kaslarda kasılmayı sağlayan protein yapıdaki ince iplikler.

Döl Almaşı: Eşeyli ve eşeysiz üremenin düzenli olarak birbirini izlemesi

Hareketli revolver: Mikroskopta objektiflerin takılı olduğu ve saat yönünde dönen hareketli parça.