Asgari Ücret Nedir? Asgari Ücret Hakkında Kısaca Bilgi

Asgari Ücret Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Asgari Ücret:
Bir ülkede niteliksiz bir işçiye verilmek üzere hükümetler tarafından belirlenen en düşük ücret.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Asgari Ücret:
İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, eğitim ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Asgari Ücret:
İşçilere normal çalışma günü karşılığında ödenen, işçinin en az düzeyde yiyecek, yakacak, barınma, giyim, sağlık, aydınlatma, ulaşım, kültür ve eğlence ihtiyaçlarının cari fiyatlar üzerinden karşılamaya yeterli miktarda olan ücrettir.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Seyahat İşletmeleri: Üretici ile tüketici arasında ilişki kuran, hizmeti oluşturan, hizmeti sunan, pazarlayan ve satan veya bu tür işlemler için aracı olan kuruluşlara sey

Ören Yeri: Doğal olayların ya da savaş, yangın etkisiyle yıkılan, terk edilen eski, antik yerleşme yeri kalıntısı, şehir veya kale yıkıntısı, harabe.

Tabiat Parkı: Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçası.

Depozitolu Rezervasyon: Bir konaklama tesisinin, en az bir gecelik ücretini peşin tahsil ettiği rezervasyon.

ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası: İngiltere'de, ABTA ve Seyahat Eğitim Şirketi (Travel Training Company) tarafından geliştirilmiş, sınava dayalı bir belge. Daha önceleri ABTA'nın Ulusa

Kitle Ulaştırma Kurumu: Bir toplumda, insanları toplu halde bir yerden başka bir yere taşıyan vapur, tren, otobüs, yeraltı treni, uçak gibi araçları işleten kurum.