Arısakızı (Propolis) Nedir? Arısakızı (Propolis) Hakkında Kısaca Bilgi

Arısakızı (Propolis) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Arısakızı (Propolis):
Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Buckfast (Papaz) arısı: Brother Adam'ın İngiltere'de geliştirdiği, melezlemede yüksek oranda Anadolu arısının da kullanıldığı bir hibrittir. Buckfast hibridi ebeveynlere göre

Hemolenf (Böcek kanı, Akkan): Vücut boşluğu sıvısı. Bazı omurgasızlarda, hemosöl adı verilen vücut boşluğu içerisinde bulunan sıvı.

Kovan sehpası: Kovanların toprak zeminle temasını kesen 20-30cm. yükseklikteki sehpa.

Arıcı maskesi (Arıcı elbisesi): Arıcıların arı sokmasına karşı korunmak için giydikleri, yüze gelen kısmı sinek telli elbise.

Döllü ana arı: Döllü yumurta yumurtlama yeteneği kazanmış ana arı.

Transfer kaşığı (tığı): Ana arı veya arı sütü üretiminde kurtçukları petek gözünden, ana arı yüksüklerine aktarmak için kullanılan alet.