Araç Nedir? Araç Hakkında Kısaca Bilgi

Araç Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Araç:
Öğretmenin etken bir öğretme sağlayabilmesi için özel hazırlanmış öğretme-öğrenme yardımcıları.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Araç:
Kara yollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adı.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Araç:
Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır. Bunlara dahil olan araçlar; otomobiller, tırlar, kamyonlar, otobüsler, minibüsler, panelvanlar, traktörler, motosikletler ve bisikletlerdir.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Askeri Okul: Başlıca amacı, orduya astsubay ya da subay yetiştirmek olan ve öğretim programı buna göre düzenlenmiş bulunan okullara verilen genel ad.

Soyut İşlemler Dönemi: Piaget'in 11-12 yaşlarından sonra başladığını öne sürdüğü son bilişsel gelişim dönemi.

Artık Gereç: Elişi çalışmalarında kullanılan kutu, ip, şişe, mantar, parça kumaş vb. gereçlere verilen ad.

Az Görenler: Bütün düzeltmelere karşın her iki gözündeki görme gücü onda üçten aşağı olan (1 /10 ile 3/10 arası), özel birtakım araç ve yöntemler kullanmadan eğiti

Karşılıklı Ket Vurma: Birbiriyle karıştırılmaları yüzünden aralarında çok sıkı ilişki bulunan şeylerden her ikisinin de anımsanamaması.

Laik Eğitim: Din etkisinden kurtulmuş olan, bireylerin dinsel inançlarına herhangi bir biçimde karışmayan ve öğretim kurumlarındaki çalışmalar ile din işlerini bir