Anemi Nedir? Anemi Hakkında Kısaca Bilgi

Anemi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Anemi:
Kandaki alyuvar sayısı veya hemoglobin miktarının normal değerlerin altına düşmesiyle beliren bir sendrom, kansızlık. Hastalar halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı ve çarpıntıdan yakınırlar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Anemi:
Kansızlık.

 

Biyoloji Terimi Olarak Anemi:
İyi beslenemeyen, bol güneş, temiz hava alamayanlarda görülen kansızlık hastalığı.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Anemi:
Aslında farklı alt grupları olsa da genel olarak kanda oksijeni taşıyan hemoglobin konsantrasyonunun düşmesi durumudur. Genellikle belirtisi yorgunluktur. Çoğu anemi çeşitleri demir, folat minerallerinin yetersizliğinden veya B12 vitamini yetersizliğinden oluşur.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Anemi:
Kansızlık. Kanda kırmızı kan hücreleri veya hemoglobin eksikliği.

 

Benzer Sağlık-Tıp Terimleri:

Fetüs: 1- Döl yatağı içinde bulunan embriyoya, yaklaşık 7. hafta sonunda verilen ad. 2- Üçüncü gebelik ayı başından doğuma kadarki devre içinde ana rahmin

Osteoporotik Kırıklar: Osteoporoz düşük kemik kütlesi ve kemiğin mikro yapısında bozulma ve bunun sonucunda kemik kırık riskinin arttığı sistemik bir iskelet hastalıktır.

Döl Yatağı: Dişi hayvanlarda yumurtanın döllendiği ya da yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. Rahim.

Zar: Anatomide makroskopik ya da mikroskopik boyutlu, az ya da çok farklılaşmış ya da karmaşık yapıda, geniş ve yassı katman biçimli oluşumların genel adıd

Ortopedi: Kemik eklem ve kaslardan oluşan hareket sistemindeki bozuklukların çeşitli yöntemlerle tedavisini konu lan bilim dalı.

İnflamasyon: Çeşitli mikrobik ajanlar veya toksinlerine karşı vücudun göstermiş olduğu; hararet artması, kızarıklık ile karakterize iltihabi reaksiyon.