Anadolu arısı Nedir? Anadolu arısı Hakkında Kısaca Bilgi

Anadolu arısı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Anadolu arısı:
Anadolu nun büyük bir kısmında yayılış gösteren, Anadolu coğrafyası ve iklimine çok iyi uyum sağlamış, çalışkan, kış şartlarına ve hastalıklara dayanıklı, zor şartlarda bile bal toplayarak hayatını devam ettirebilme özelliği olan, genelde esmer ve küçük yapılı arılardır. (Apis mellifera anatoliaca)

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Kullanım melezi: Saf bir ırkın bakire ana arısının, yaşanılan coğrafi bölgede bulunan lokal kolonilerin erkek arıları ile çiftleşmesi ile elde edilen çiftleşmiş ana ar

Arıcı körüğü: İçinde çeşitli malzemeler yakılarak elde edilen dumanı arılar üzerine pompalamak suretiyle onları sakinleştirmek için kullanılan alet.

Büyük balmumu güvesi: Bkz. Balmumu güvesi (Galleria mellonella)

Balın olgunlaştırılması: Arıların petek gözlerine depoladıkları ham balın fazla suyunu uçurarak, su oranını azaltmaları.

Suni dölleme (Yapay tohumlama): Cinsi olgunluğa gelmiş erkek arılardan toplanan spermlerin mikroskop altında özel bir düzenek yardımıyla dölsüz ana arının döl yoluna verilmesi.

Çerçeve kalıp tahtası: Çerçeve yan çıtalarının yarısı kalınlığında ve çerçeve içine geçebilen boyutlarda, sert ağaçtan yapılmış pürüzsüz tahta.