Âmentü Nedir? Âmentü Hakkında Kısaca Bilgi

Âmentü Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âmentü:
1. İnanç esaslarını içinde bulunduran dua.

2. Arapça "İnandım" anlamına gelen ve İslamiyet'in temel inançları olan "Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanma"yı dile getiren söz.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Amentü:
Arapça "İnandım." anlamına gelen ve İslamiyet’in temel İnançları olan "Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanma" yı dile getiren söz.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

İftira: Bir kimseye kasıtlı ve asılsız suç yükleme, kara çalma, bühtan.

Meşâir (Meşâiru'l-Hacc): İbadetgâh, ibadet usulü, kurban boğazlanacak yer, bir adamın alıştığı yer anlamlarına gelen mensek kelimesinin çoğulu olan menâsik, dini bir kavram ol

Hazret: Peygamberlerin ve İslami şahsiyetlerin isimlerinin başına gelen Arapça kökenli bir kelimedir. Kısaltılmışı (Hz.) şeklindedir.

Bakara Suresi: Bakara Suresi, Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresidir. İçindeki 286 ayetle Kur'an-ı Kerim'in yaklaşık 1/12'sini oluşturur. Bakara Suresi Kur'an-ı Kerim'd

Mescit: Müslümanların toplu halde veya tek başına namaz kılıp, ibadet ettikleri umuma açık mübarek mekanlar, genelde minaresiz, küçük camiler için kullanılır.

Öksüz: Anası veya hem anası hem babası ölmüş olan (çocuk).