Aksiyon (Rezervasyon Fiyat İndirimi) Nedir? Aksiyon (Rezervasyon Fiyat İndirimi) Hakkında Kısaca Bilgi

Aksiyon (Rezervasyon Fiyat İndirimi) Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Aksiyon (Rezervasyon Fiyat İndirimi):
Aksiyon kelimesi, daha çok charter (tarifesiz uçuşlar) uçuşlarındaki boş koltukların satılması için yapılan fiyat indirimleri için kullanılan bir terimdir. Aksiyonun çeşitli sebepleri olabilir. Paket tur satışlarında, koltuk satışlarında, boş kapasitenin satılabilmesi için tarih yaklaştıkça önemli aksiyonlar yapılabilir.

Sektöre yeni giren veya önemli hamleler yapan hava yolu şirketleri ve tur operatörleri de rakiplerine üstünlük sağlamak için aksiyon yapabilirler. Hatta sektörde last minute ( son dakika ) satışları denilen turun başlamasına bir gün kala yapılan zararına satışlar yaşanabilir.

Bazı acenteler paket turlardaki kâr oranlarından feragat ederek önemli indirimler yapıp sürümden kazanmayı veya sigorta poliçesi satışları ile kâr etmeyi hedeflemektedirler.

Konaklama işletmeleri de sık sık aksiyon yaparlar. Örneğin gün aksiyonu denilen yöntemle konukların yedi gün kalıp altı gün parası ödemeleri dikkat çekici bir satış yöntemidir.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Turing Kulübü: Turizmi geliştirme ve uluslararası otomobil haklarından yararlanma amacıyla kurulan kulüp.

Katamaran: İki gövde üzerine oturtulmuş tekne.

Lawson Şeması: Turizm sektöründe özellikle konaklama tesislerinde çeşitli fonksiyonlara ayrılan yer ilişkilerinin analiz edilmesini sağlayan ve Fred Lawson tarafında

Hesap Pusulası: Ödenecek bedeli gösteren belge.

Koruma Amaçlı İmar Plânı: Kültür ve tabiat varlıklarının korunması mevzuatına göre korunmaları ilân edilen yerlerde yapılan imar plânı.

Advance Deposit: Misafirin otele giriş yapmadan önce gönderdiği, rezervasyonun garantisi için gerekli olan miktar = Rezervasyon kaporası. (Genellikle 1 gecelik oda ücr