Akım Nedir? Akım Hakkında Kısaca Bilgi

Akım Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Akım:
Bir topluluğun (yıldız ya da cisimler) belli bir doğrultudaki devinmesi.

 

Sanat Terimi Olarak Akım:
Sanatta, siyasette veya düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz. Fovizm, Empresyonizm ve Kübizm gibi sanat görüşleri.

 

Fizik Terimi Olarak Akım:
Elektrik yüklerinin belirli bir yönde akışı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Akım:
1. Hava, su gibi akışkan maddelerin veya elektrik yüklerinin belli bir yönde akışı, yer değiştirmesi, cereyan.

2. Bir yerden başka bir yere hareket anlamına gelen akım; fizikte elektrik akımı anlamına gelmektedir.(-) eksi yüklü (yani fazla elektronla yüklü) bir A cismini (+) pozitif yüklü (yani elektron kaybetmiş) bir B cismine iletken bir telle bağlayacak olursak elektronlar A cisminden B cismine doğru akarlar. Böylece iletken telde akım meydana gelmiş olur.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Akım:
Sanatta, siyasette, düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Hicri Takvim: İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini başlangıç kabul eden ve ay yılını esas alan takvim sistemidir.

Çıkış Açıklığı: Açıklık (mm) / Göz merceğinin gücü olarak tanımlanabilir. Gözmerceğinden çıkan dairesel olan ışık demeti için kullanılmaktadır.

Küresel Küme: Çok sayıda yıldızdan oluşan küre dağılımlı yıldız topluluğu. Bu tür kümelerde yıldız sayısı merkeze doğru artar.

Kanser Dedektörü: Kanser dedektörü, farklı kanser türlerinin teşhisinde kullanılmaktadır. Uzay gereçlerindeki kusurların tespiti için geliştirilmiştir. (NASA tarafından

Ayar Yıldızı: Gökyüzünün çeşitli bölgelerinde, parlaklıkları kesin olarak saptanmış, belirli parlaklık dizgelerine bağlanmış yıldızlara verilen ad. Harvard dizgesin

Satürn Gezegeni: - Güneş sisteminin 2. Büyük gezegenidir. - Kütlesi % 94 hidrojen ve % 6 helyumdan oluşur. - En düşük yoğunluktaki gezegendir. - Soğuk bir gezegen