Akarsu Nedir? Akarsu Hakkında Kısaca Bilgi

Akarsu Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Akarsu:
Yağmur, kaynak, buz ve kar sularının bir yatak içinde toplandıktan sonra, bir eğilim doğrultusunda akıp giden sulardır. Akarsuların en küçüğü deredir. Dereler birleşerek çayları oluşturur. Çayların birleşmesiyle de en büyük akarsu olan ırmaklar (nehirler) oluşur.
En uzun nehir Kızılırmak'tır.
Asi ve Meriç yurt dışından ülkemize gelir.
Fırat, Dicle Aras ülkemizden Yurt dışına gider.

 

Coğrafya Terimi Olarak Akarsu:
1- Yağışlarla yeryüzüne düşen, kaynaklardan çıkıp veya buzullardan eriyen belirli yatakta akan, sonra denize veya göle dökülen sular.

2- Belirli bir kaynaktan doğan, yağmur ve kar suları ile beslenen ve arazinin eğimine göre akıp giden sulara akarsu denir.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Dirlik: Osmanlı Devletinde hizmet karşılığında verilen topraklara dirlik denirdi. "Kendisine dirlik verilen kişi toprağın ekilip biçilmesinden sorumludur."

Tulum: Gövdesi deriden yapılmış üflemeli çalgı.

Para: Karşılığında mal ve hizmet almaya, vermeye ve bunların ekonomik değerlerini takas etmeye yarayan, üzerinde rakamsal değerler taşıyan özel kâğıttan ya

Sosyal Bilim: Toplum olaylarını, insanın sosyal ve kültürel faaliyetlerini inceleyen bilimlerin ortak adıdır. Sosyal bilimler, dünyanın ve yaşamın insanî ve toplums

Kapitülasyon: 1. Bir ülkede yurttaşların zararına olarak yabancılara verilen ayrıcalık hakları. 2. Osmanlı Döneminde yabancılara tanınan ekonomik ayrıcalıklar.

Sosyalleşme: Kişinin içinde bulunduğu toplumda yaşayabilme- sini sağlayıcı ortak yaşantıları öğrenmesi, yani başkalarıyla ortak özellikler sergileyen davranışlar g