Adi Hisse Senedi Nedir? Adi Hisse Senedi Hakkında Kısaca Bilgi

Adi Hisse Senedi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Adi Hisse Senedi:
Şirket ana sözleşmesinde aksine bir hüküm bulunmayan ve sahiplerine eşit haklar sağlayan hisse senedidir. Bir şirketin mülkiyetindeki payı gösteren belge.

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Alış Fiyatı: 1-Bir para birimi için alım yapılabilmesi amacıyla sunulan fiyat. 2-Piyasa yapıcısı olmayan kurumların bir dövizi o anda satabileceği fiyattır.

Vade: Bir işi tamamlama veya bir borcu ödeme için öngörülen süre.

Nominal Değer (Par Value, Face Value): Bir kıymetin üzerinde yazan değerdir. Örneğin, Hazine Müşteşarlığı tarafından çıkarılan her bir devlet iç borçlanma senedinin nominal değeri, üzerinde

Finansal Kiralama (Leasing): 1- İşletmelerin orta vadeli fon ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kullanılan finansman tekniğidir. Kiracı tarafından seçilip, kiralayan tarafından sat

Forward İşlemleri: Döviz piyasalarında gerçekleştirilen vadeli işlemlerdir. Para birimleri gelecekteki bir tarihte değiştirilmek üzere yapılan kontrata dayanır.

Tezgâh Üstü Piyasa (Over The Counter-OTC): Borsa dışı yapılan tüm işlemlere verilen genel ad. Değerli evrakların ticaretinin yapıldığı standardize edilmemiş piyasalardır.