Açık Oturum Nedir? Açık Oturum Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Oturum Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Açık Oturum:
Küçük bir konuşmacı öbeğinin bir konuyu ya da sorunu doğal bir ortam içinde tartışması amacıyla düzenlenen toplantı yuvarlak masa görüşmesi.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Açık Oturum:
1- Geniş halk kitlelerini ilgilendiren konuların, yine bu kitlelere o sahanın uzmanı kişilerce bir toplantı salonunda anlatıldığı etkinliklerdir. Geniş bir salon seçip seyirci toplanır, önceden belirlenen konu bu seyircilere sahanın uzmanı, tanınmış kişilerce anlatılır.

2- Güncel sorunların herkesin izleyebileceği biçimde açık olarak tartışıldığı toplantı.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Açık Oturum:
Güncel, siyasal, sosyal ve bilimsel konuların veya sorunların herkesin izleyebileceği bir biçimde açık olarak tartışıldığı toplantı.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Özerklik: 1. Yönetim bakımından dış denetimden bağımsız olma. 2. Kişinin, kendi davranışlarını düzenleme ve bu davranışlara yön verme konusunda bir ölçüde ba

Eğitim ve Öğretim Yılı: Eğitim ve öğretimin başladığı tarihten, sonraki eğitim ve öğretim yılının başladığı tarihe kadar geçen süre.

Eğitim Sineması: Eğitim filmlerinin yapımı ve sorunlarıyla uğraşan sinema kolu.

Yapılandırmacılık: Bireylerin öğrendikleri bilgiyi nasıl yapılandırdıklarının ortaya koyan ve bilgiyi temelden kurmaya dayanan yaklaşım.

Proje Puan Tablosu: Alan lideri öğretmenler tarafından her proje öğrencisinin değerlendirmeden aldığı notun yazıldığı tüm tablodur. Yılın sonuna kadar alan lideri öğretme

Sapınç: 1. Özel bir görevin olağan sonucuna varmasını engelleyen sapıklık. 2. Doğal yoldan herhangi bir biçimde ayrılış.