Açık dolaşım Nedir? Açık dolaşım Hakkında Kısaca Bilgi

Açık dolaşım Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Açık dolaşım:
Kanın atardamarlardan dokular arasındaki özel boşluklara yayılıp, madde alış-verişi olduktan sonra toplayıcı damarlarla kalbe geri dönmesine denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Açık Dolaşım:
Kanın damarlardan dokular arasındaki özel boşluklara yayılıp, madde alışverişi olduktan sonra toplayıcı damarlarla kalbe dönmesine denir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Açık Dolaşım:
Kanın damarlardan dokular arasındaki özel boşluklara yayılıp, madde alış-verişi olduktan sonra toplayıcı damarlarla kalbe dönmesine denir.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Ektoplazma: Hücre içerisindeki sitoplazmanın çevresel veya dış bölgesi, dış plazma.

Absisyon Tabakası: Yaprak sapının dip kısmında yer alan, birbiriyle gevşek olarak bağlantılı, ince duvarlı hücrelerden oluşan özel bir tabaka. Bu hücre tabakası, yaprağı

NAD: Biyolojik oksidasyonlarda hidrojen akseptörü olarak iş gören bir koenzim olan nikotinamid adenin dinukleotid'in kısalmış şeklidir. (DPN de denir)

Islah: Daha verimli olan hayvan ve bitki ırklarının elde edilmesine yönelik çalışmalardır.

Biyom: 1. Geniş bir alana yayılmış bitki örtüsü ve bununla ilişkili mikroorganizmalar, mantarlar ve hayvanlar. 2. İklim, fiziksel ve biyolojik çevre etmen

Latent Periyot: Bir kasın uyartı verilmesiyle gözle görülür derecede kısalması arasında geçen ve yaklaşık olarak 0.01 saniye süren bir zamandır.