Eğitim Sitesi

9.Sınıf sağlık bilgisi dersi 2.dönem 1.yazılı sınav soruları

9.Sınıf sağlık bilgisi dersi 2.dönem 1.yazılı sınav soruları

ANTALYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

.... EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANADOLU MESLEK LİSESİ , VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ 9.SINIFLAR 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVI SORULARI


1-) Aşağıdakilerden hangisi dünya sağlık örgütünün kısaltmasıdır?
A) WHS B) WTO C) WSO D) WHO E) WHY

2-) “ Vücuttaki doku ve organların yapısındaki değişmeler sonucu biyolojik fonksiyonlarında olgunlaşma meydana gelmesine “ ne ad verilir ?
A) Büyüme B) Olgunlaşma C) Gelişme D) Özerkleşme E) Yaşlanma

3-) Aşağıdakilerden hangisi “hastalık ve kazalar sonucu sakat kalarak iş gücünü kaybeden kişilerin sakatlıklarının giderilmesi,bedensel yeteneklerinin artırılması,yeni becerilerin kazandırılması,sosyal ve işuyumunun sağlanması için yapılan çalışmalara” verilen isimdir?
A) Detoksifikasyon B) Rehabilitasyon C) Ovulasyon D) Enfeksiyon E) Oryantasyon

4-) Aşağıdakilerden hangisi yüksek dozda uyuşturucu kullanımı sonucu vücutta görülen zehirlenme belirtilerinden değildir?
A) Terleme B) Bulantıve Kusma C) Solunum yavaşlaması D)Bayılma E)Su içme isteği

5-) Aşağıdakilerden hangisi Beden Eğitimi ve Spor yapmanın insan vücudu ve yaşa olan etkilerinden değildir?
A) Vücudu ve kaslarıgeliştirir
B) İnsanı rahatlatır
C) Kalbin iyi çalışmasınısağlar
D) Kan dolaşımı ve solunumun hızlanmasına sebep olur
E) Temiz ve sağlığa uygun giyinmemizi sağlar

6-) Uyuşturucu madde bağımlılığının hangi döneminde ruhsal ve fiziksel çöküşle birlikte suç işleme eğilimide yükselir ?
A) Düşkünlük B) Alışma C) Deneme D) Yoksunluk E) Doyma

7-) Aşağıdakilerden hangisi Aile planlaması hizmetleri veren resmi kuruluşlarından değildir ?
A) Sağlık Ocakları
B) Doğumevleri
C) Ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri
D) Hastanelerin kadın hastalıkları ve doğum klinikleri
E) Sağlık Meslek Liseleri

8-) Bir enfeksiyon hastalığının belirli bir ülke,bölge yada yörede devamlı olarak görülmesine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Enfeksiyon B) Endemi C) Salgın D)Epidemi E)Sifiliz

9-) Hayatın 12-21 yaşları arasındaki zaman dilimini kapsayan dönem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ergenlik B) Yetişkinlik C) Okul çağı D)Yaşlılık E) oyun dönemi

10-) I.yaş II.Duygusal olgunluk III.Sosyal olgunluk IV.fiziksel görünüm V.Fiziksel olgunluk VI.Rehabilitasyon
Yukarıda verilen özelliklerden hangisi ya da hangileri evliliğe hazır olma ve karar vermede etkili değildir?
A)Yalnız II B) Yalnız V C) I ve IV D) II ve VI E)III, IV ve VI

11-) Doğum sonrası,gebelikle birlikte anne vücudunda oluşan bazıdeğişikliklerin normale dönmesi için
Geçen süreye verilen ad aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Gebelik B) Nekahet C) Lohusalık D) Emziklilik E) Süt dönemi

12-) Akciğer dokusunun iltihabı hastalığı aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Grip B)Verem C) Zatürre D) Sarılık E) Anemi

13-) Aşağıdakilerden hangisi hava yoluyla bulaşan hastalıklardan değildir ?
A) Kızamık B)Grip C) Kızıl D) Aids E) Kabakulak

14-) Aşağıdakilerden hangisi çocukluk çağı hastalıklarından değildir ?
A) Kızamık B) Suçiçeği C) Boğmaca D) Çocuk Felci E) Kuduz

15-) Davranış bozuklukları ile ruhsal rahatsızlıkları bedensel ve sosyal yönleriyle birlikte inceleyen; tanı,tedavi ve önlenmesini amaçlayan tıp dalı aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Pataloji B) Psikiyatri C) Pediatri D) Dermotoloji E) Onkoloji

 

16-) Aşağıdaki soruların sonların boşluklarını uygun kelimelerle doldurunuz.( 15 P. )
• Enfeksiyon etkeninin hastadan sağlam kişiye bir aracı olmadan bulaşmasına ……………………………………….….denir.
• 40 haftalık normal gebelik süresinden daha önce doğan bebeğe ……………………………………..……….. denir.
• Doğum normal yoldan gerçekleşemiyorsa cerrahi yolla yapılan müdahaleye …………………denir.
• Döllenmeden başlayarak doğuma kadar olan devreye ……..…………..denir.
• Döllenmiş yumurta hücresine ………………..………… denir.

17-) Aşağıdaki sorulardan doğru olanların yanına ( D ), yanlışolanların yanına ( Y )yazınız. ( 10 P.)

( ) Az gelişmiş ülkelerde çocuk sayısı fazla, gelişmiş ülkelerde azdır.
( ) Bağımlılık yaratan maddelerden en tehlikeli olanı uyuşturucudur.
( ) Sanayide kullanılan alkol tipi metil alkoldür.
( ) Kemiklerin ve dişlerin gelişiminde etkili olan element demirdir.
( ) Ailelerin istedikleri zaman ve sayıda çocuk sahibi olmaları için verilen

hizmete ilk yardım denir.

 

BAŞARILAR…

Nihat ALTUNER

Biyoloji Ve Sağlık Bilgisi Öğretmeni

Ekleyen: Nihat ALTUNER     Okunma: 137025 kez

tags

Benzer Yazılı Sınav Soruları

sorular9. Sınıflar Kimya Dersi 1. Dönem 1.Yazılı Sınav Soruları-2 (Paylaşım: Üyeler    Hit: 2229)


sorular9. Sınıf sağlık bilgisi dersi yazılı sınav çalışma soruları ve cevapları-14 (Paylaşım: Editör 3    Hit: 3030)


sorular9.Sınıf Coğrafya Doğa ve İnsan Klasik / Doğru-Yanlış / Boşluk Doldurma Soruları (Paylaşım: Üyeler    Hit: 30711)


sorular9. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı, Sınav Soruları B (Paylaşım: Editör    Hit: 31631)


sorular9.Sınıf Hz. Muhammed'in Hayatı(Siyer) Dersi 1.Dönem 2.Yazılı Sınav Soruları (Paylaşım: Ziyaretçiler    Hit: 46109)


nextİçerik Hakkında Yorum Yazın...

Yazan:    

next YAZILAN YORUMLAR (86 yorum yazılmış)

box ali yanik :Bence sorular çok iyi ama bu kadar soru sormanin ne anlamı var

box elif :Gayet guzel sorular

box ömer :Bizim hoca böyle sorsan 70 üstü bizim ki bi soruyor 20

box uğurcan :Keşke bizim hocada böyl sorsa kapyasız yaparım bee

box umut :bizim böyle en baştan ya da farklı ünitelerden çıkmıyo Allaha şükür :D

box Burak demir :Sorularin sonunda cevap anahtari verilse iyi olur.

box GÖKHAN SOYKAN :GAYET GÜZEL AMA SORULARININ CEVAPLARINI VERIRSENIZ GÜZEL OLUR

box bahar :Bu ne kadar basit bir sağlik sinavi bizim ogretmen 10 tane soru soruyo ve benim ilk donem en dusuk dersimde sağlikti

box Mira :Cevaplar lazim çok acill

box nurselin :çok güzel yaa

box Evin :Cevap anahtari yok .Ama yine de elinize sağlık

box nergiz :Vallaha cok guzel sorular keske bizim hocada aynisindan sorsa

box nergiz :Cok güzel sorular

box zübeyda :canım çalış zor gelmez sana bn 100 aldım msl

box DİLA :Sorular iyi cevaplar yok.

box anti biyoloji :biziim hoca zor sorduğunu kendide belirtiyor baya zor soruyor sınıfın en iyisi 50 aldı D:

box şenol :klasik soruyorlar test değil :P

box RABİA :SÖYLE BİR GÜZEL KLASİK SORU OLSAA İYİDİ DE NEYSE

box leysanur :Sorular guzel olmus ama kasik soru ekleseniz daha iyi olur :)

box bir dost :bir çok öğrenciye yardımı olacak

Tüm Yorumları Görmek İçin Tıklayın...

box cuvan :Güzel ve gayet Güzel sorular hazirlanmis

box Esin :Cevaplarda 6.soru yanlış arkadaşlar doğru cevap A olacak dikkat edelim lütfen!!!

box Kübra :Sorular çok güzel de cevaplarını verin lütfen çok acil!!

box AHMET ASLAN :Sorullar gayet güzel

box Nesibe ALTINIŞIK :Ben bir sağlık hocasıyım ve sorular gayet güzeldi bir kaç tane soruyu sınavda sorcam .

box ece köroglu :hoca soruların aynısını soru tabii bende 100 aldım ya zaten dunya nın en kolay sorular arkadaslar

box DUYGU :KOLAY AMA YİNEDE SAĞOLUN

box enis :bizim hoca bole sorsa ben hep 100 alirim 33 klasik soru var bizde 50 yi gecen sukrediya

box Mehmet Can :çok teşrkkürler ama bizim hoca 10 tane klasik soruyo onun için bi öneriniz var mı?

box nazan can fikretoğlu :bu sorular kolay bide anadolu lisesinin sorularına bakın :-)

box melek :sorular kolay ama bizim hoca daha zor soracak :(

box mira :çok kolay bunlar yaaa

box edanur KIZILKAYA :çok basit sorular keşke sınavdada böyle sorsalar :) TEŞEKKÜRLER :D

box eda hoca :ben bir sağlık öğretmeni olarak bu soruları sorucam

box sanjar arabesk rap :sorular güzelmiş

box sanjar arabesk rap :sorular çok kolay

box eda :aa bunlar çok kolay yahu ben 1. sınvdan 100 aldım

box selen :çok kolay ya bizim hoca bunları asla sormaz

box Mustafa KaYaHoN :hoclarım bu melih hocanın verdiği cvplar doğrumu doğruysa buna çalışalım

box ibrahim :çalışmayana çok zor

box yusuf :bizim hocamızda sorsan

box Kıvanç :Bizim hocada bunlardan sormasa

box Kıvanç :Bizim hocanin bu sorulardan sorması iyi olur

box ece :güzel sorulardır

box Gökçe :Çok teşekkürler Ellerinize sağlık çok beğendim ^^

box kerem :cevaplarını öğrenebilirmiyiz acaba?

box melih hoca :1-d 2-c 3-a 4-a 5-e 6-d 7-c 8-b 9-a 10-a 11-b 12-d 13-b 14-e 15-c

box sevda bilgiç :bence süper sorular

box bilap :Çok basit la bunlar

box Tuğba :Bencede çok kolaymış

box fırat :bence biraz fazla basit olmuş

box ayşe :bu sorular süper

box esin küçük :evet çok basitti...

box Kerim :Sağolun annem ve babam bakıyordu ikidebir bunlar çıktı karşıma çözeyim dedim rahat bıraktılar şimdi facedeyim :D

box tuba :ya bebek oncağı bunlar

box hasan hüseyin :çok basit bir srlar tşkr edrz hepsinde 100 aldık

box İhSaN :bunları çözmek bebek oyuncağı

box sanane :cıksa evet cok basit olacak

box anonim :biraz basit sanki

box İREM :VALLA BUNLAR ÇOOK BASİT )

box dilek :basit la bunlar ;)

box ayşe :bende burda 98 aldım nolmuş yani hava mı atsak ne herkes gibi :)

box metin :cevaplar olsaydı daha güzel olurdu

box göksal :çok kötü sorular

box cem :cok tsk 1oo aldm

box aslı :çok basit sorular hocam sağol

box can :cemil hocada keske bunlardan sorsa :D

box nur :cevapları nerede ve çok basit teşekkür ederim

box umut :10. sorunun cevabı ne?

box seda güneş :yardımcı olacana inanıyorum

box fatma :çok basitttttttttttttttttttt

box yagmut :Bence cok guzel sorular

box Levent yılmaz :cok güzel ellerinize sağlık :D

box özge :çok güzel sorular ah bide bizim hoca sorsa bu soruları fatih kız lisesi

box serhat yalçın :bu tip sorular çıkarsa 80 90 alırım rahat

box serap :çok kolay keşke bizim hocamızda böyle sorsa :(

box esmer kızzz :sınavdan 95 aldım sağoulun teşekkürler ama bizim genellikle klasikti :))))

box melis : Birazda klasik soru koyarsanız sevinirim çünkü bizim hocamiz genellikle klasik soru istiyor...

box peri :çok çok teşekkürler

box yunus emre :çok teşekürler büyük kattkı nız oldu

box Oğuzhan türk :güzel sınav soruları inşallah böyle sorar

box şeqer kızz :çok saolun sınawdan 92 aldım tşk..... :)

box tolagaa :cevapları yok ya

box ino :cevaplarıda olsa daha iyi olurdu

box gamze :sorular çok kolaymış

box nil :emeginize saglık teşekkürler

Kız Oyunları Oyna

Reklamlar

Yazılı Sınav Soruları - İlkokul - Ortaokul - Lise Soru Bankası >> Sayfasına Dön