Yazılı Sınav Soruları

6. Sınıflar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları ve Cevapları-2

6. Sınıflar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları ve Cevapları-2

6. Sınıflar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları ve Cevapları-2

1. “En az iki bilgisayarın birbirlerine bağlanıp, bilgi alış-verişinde bulunmasına …………… denir.” Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) İnternet kafe    b) Bilgisayar ağı       c) Modem       d) Ethernet kartı

 

2. “Birbirine yakın mesafedeki bilgisayarların bir kablo ve Ethernet kartı aracılığıyla bağlanmasından oluşan bilgisayar ağlarıdır.” Bu tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

a) Yerel alan Ağı (LAN)             b) Geniş alan ağı (WAN)   c) Genel alan ağı (WAN)    d) Yakın alan ağı (LAN)

 

3. “Coğrafi olarak uzak mesafelerdeki bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılır. Örneğin iki ülke arasındaki bilgisayarlar bu ağ ile birbirine bağlanabilir. Bu ağa örnek olarak internet gösterilebilir.” Bu tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

a) Yerel alan Ağı (LAN)        b) Geniş alan ağı (WAN)         c) Genel alan ağı (WAN)        d) Yakın alan ağı (LAN)

 

4. “Milyonlarca bilgisayardan oluşan, binlerce bilgisayar ağını birbirine bağlayan global ağa ………………… denir.” Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) IP    b) İnternet  c) Wi-fi   d) Modem

 

5. Kötü niyetli bilgisayar kullanıcıları tarafından bilgisayarımıza, sistemimize ve bilgilerimize zarar vermek, onları ele geçirmek amacıyla hazırlanmış yazılımlara ne denir?

a) Zararlı Yazılım       b) Faydalı Yazılım      c) Kötümser Yazılım      d) Hiçbiri
 

6. Aşağıdakilerden hangisi zararlı yazılım değildir?

a) Virüs    b) Antivirüs   c) Casus Yazılım   d) Solucan
 

7. Bilgisayarımıza girip dosya ve programlarımıza zarar veren, bilgisayarımızdaki bilgileri bozabilen, hatta silebilen, en tehlikeli zararlı yazılım aşağıdakilerden hangisidir?

a) Virüs      B) Casus yazılım  c) Solucan   d) Reklam yazılımı

 

8………………. bir virüs değildir. Gerçek bir uygulama gibi gözüken zararlı bir program türüdür.
Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Truva atı (trojan)  b) Casus yazılım   c) Solucan  d) Reklam yazılımı

 

9……………… bilgisayarınıza güvenlik açığı oluşturur ki bu da zararlı programların, kişilerin sisteminize girmesi için bir yol açar. Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Reklam yazılımı    b) Casus yazılım    c) Solucan      d) Truva atı (trojan)

 

10. Yerel sürücüde ya da ağda kendini tekrar tekrar kopyalayan bir programdır. Tek amacı sürekli kendini kopyalamaktır. Herhangi bir dosya ya da veriye zarar vermez ancak sürekli kopyalama yaparak sistemi meşgul eder ve bilgisayar hızını etkiler.
Bu tanım zararlı yazılımlardan hangisine aittir?

a) Reklam yazılımı    b) Casus yazılım      c) Solucan      d) Truva atı (trojan)

 

11. Herhangi bir program çalışırken reklam açan yazılımdır.
Bu tanım zararlı yazılımlardan hangisine aittir?

a) Reklam yazılımı    b) Casus yazılım  c) Solucan    d) Truva atı (trojan)

 

12. Kullanıcının izniyle veya izni dışında bilgisayara yüklenen ve kullanıcı ya da bilgisayar hakkında bilgi toplayıp bunları uzaktaki bir kullanıcıya gönderen bir program türüdür. Bu tanım zararlı yazılımlardan hangisine aittir?

a) Reklam yazılımı    b) Casus yazılım    c) Solucan     d) Truva atı (trojan)

 

13. Aşağıdakilerden hangisi zararlı yazılımlardan korunma yollarından biri değildir?

a) Bilgisayarınıza güçlü bir güvenlik yazılımı yükleyin.

b) Flash Diskinizi güvenmediğiniz bir bilgisayara rahatça takabilirsiniz.

c) Bilmediğiniz programları bilgisayarınıza yüklemeyin, çalıştırmayın.

d) Kimden geldiğini bilmediğiniz e-postaları açmayın.

 

14. “Kullandığınız işletim sistemine ait güncelleştirmeleri ihmal etmeyin.” Bu bilgi, zararlı yazılımlardan korunma yollarından biri midir?

a) EVET      b) HAYIR    dersimiz.com

 

15. “Bilgilerimizi düzenli olarak yedeğini almak, belirli aralıklarla bilgisayarımızı kötü amaçlı yazılımlara karşı taratmak, bilmediğiniz, güvenmediğiniz internet sitelerine girmemek” gibi işlemler neden yapılır?

a) Bilgisayarımızın hızlı çalışması için         b) Bilgisayarımızı uzun yıllar kullanabilmek için

c) Zararlı yazılımlardan korunmak için         d) Hiçbiri

 

16. Bilgisayarın gözle görülebilen ve elle tutulabilen kısımlarına ne denir?

a) Yazılım      b) Uygulama      c) Teknoloji      d) Donanım

17. Bilgisayarı zararlı yazılımlardan korumak için kullanılan program aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yararlı yazılım     b) Worm     c) Trojen    d) Antivirüs

 

18. Aşağıdakilerden hangisi antivirüs programı değildir?

a) NOD32    b) Photoshop    c) Avast    d) Kaspersky

 

19. Aşağıdakilerden hangisi video izlemek için kullanılan faydalı programlardan biridir?

a) Media player      b) MP3 player     c) Photoshop     d) Video Converter

 

20. Aşağıdakilerden hangisi resim çizme ve resimler üzerinde düzenleme yapmamızı sağlar?

a) Media player     b) MP3 player     c) Paint     d) Video Converter

 

21. Bilgisayarımızda internete ulaşmak için kullanılan yazılımlardan biri aşağıdakilerden hangisi değildir?

 a) İnternet Explorer     b) Windows Defender       c) Google Chrome     d) Mozilla Firefox

 

22. “ ……………… ile hesap tablosu programıdır. Her türlü veriyi tablolar ya da listeler halinde tutabilir ve analiz yapabiliriz.” Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Microsoft Word     b) Microsoft Powerpoint   c) Microsoft Excel   d) Microsoft Office 2013

 

Cevap Anahtarı

1-B   2-A   3-B  4-B  5-A  6-B  7-A  8-A  9-D  10-C  11-A  12-B  13-B  14-A  15-C  16-D  17-D  18-B  19-A  20-C  21-B  22-D

Ekleyen: Erdinç Dönmez     Okunma: 1759 kez

tags

Benzer Yazılı Sınav Soruları

sorular6.Sınıf Türkçe Dersi Test Soruları ve Cevapları-4 (Paylaşım: Editör    Hit: 3602)


sorular6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Sınav Soruları (Paylaşım: Yakup Değer    Hit: 4110)


sorular6.Sınıf Fen ve teknoloji dersi 2.dönem 1.yazılı sınav soruları (Paylaşım: FENCİ    Hit: 12478)


sorular6.sınıf Türkçe test soruları (25 Test Sorusu) (Paylaşım: Editör    Hit: 27995)


sorular6.Sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 2.dönem 2.yazılı sınav soruları (Paylaşım: Ugur Alp    Hit: 3537)


nextİçerik Hakkında Yorum Yazın...

Yazan:    

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz

Kız Oyunları Oyna

Reklamlar

Yazılı Sınav Soruları - İlkokul - Ortaokul - Lise Soru Bankası >> Sayfasına Dön