Eğitim Sitesi

Zum (zoom) Nedir? Zum (zoom) Hakkında Kısaca Bilgi

Zum (zoom) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zum (zoom):

Fotoğraf makinesinin değişir odaklı objektifinin yakından uzağa veya uzaktan yakına doğru odaklanmasıyla elde edilen sonuç; optik kaydırma.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Bindirme: İki ya da daha fazla görüntünün birbiri üzerine bindirilerek, başka bir deyişle farklı filmlerdeki farkı görüntülerin aynı kağıt üzerinde birleştirilerek kullanılması.

    Flat Bed Scanner: Kağıt veya film üzerindeki resim veya yazı gibi bilgileri üzerinden geçerek tarayan ve bilgisayar ortamına geçebilmesini sağlayan optik bir cihazdır. Kısaca tarayıcı da denir.

    Tungsten Aydınlatma: Tungsten kullanan lambadan yayılan sürekli ve yüksek renk ısısına sahip ışıktır. Evde kullanılan ampullerin çoğu tungstendir. Fotoğraflarda amber rengini hâkim renk olarak öne çıkarır, bunun önüne geçebilmek için mavi renkli filtre veya tungsten ışık için özel olarak üretilmiş bir film kullanılabilir. Dijital fotoğraf makineleri ise tungsten için beyaz ayarına sahiptir.

    ISO/ASA: 1- Filmlerin ışığa karşı duyarlılıklarını belirleyen standart ölçü sistemi. Değer büyüdükçe filmin ışığa karşı duyarlılığı da artar. 2- Klasik fotoğrafçılıkta ASA olarak bilinen bu kavram, bir kameranın ışığa karşı olan hassasiyet hızını ifade eder. Görüntü sensörünün ışığa olan hassasiyetini arttırır ya da azaltır. Genelde Auto, 100, 200, 400, 800 gibi standart rakamlarla ifade edilir. Sayının yükselmesi demek kameranın daha loş ortamlarda bile mükemmel çekimler yapabilmesi anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü