Eğitim Sitesi

Züccaci Tane Nedir? Züccaci Tane Hakkında Kısaca Bilgi

Züccaci Tane Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Züccaci Tane:

Dış görünüşünde ve kesitinde unsu bir leke bulunmayan, sıkı ve sert yapılı parlak yüzeye sahip yarı saydam buğday taneleri.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kimyasal Mücadele: Kimyasal maddeler (tarımsal ilaçlar) kullanılarak zararlıların etkilerinin azaltılmasına veya yok edilmesine kimyasal mücadele denir.

    Burçak: Baklagiller familyasından bir yem bitkisi. Mercimeğe benzeyen, otsu bir bitkidir. Mor renkli, salkım biçiminde çiçek açar. Yaprakçıklarının uç kısımları sülüklüdür. Meyvelerinin içinde 1-4 tohum bulunur. Yıllık olarak ekilir. Hayvanlara yeşil ya da tane olarak yedirilir.

    Paçal: Amaca uygun emtia elde edebilmek için cinsleri, nevileri veya kaliteleri değişik olan malların birbirleri ile karıştırılması.

    Kızıltan—91: Saplar 90-95 cm uzunluğunda, Kılçıklı, dane kehribar renkli, oval yapıda, 1000 tane ağırlığı 46-48 gram olup, camsı görünüşlü sert bir yapıya sahiptir. Karın çizgisi dar, derinliği sathi ve yanak şekli yuvarlaktır. Kışa dayanması iyi, kuraklığa dayanması orta iyidir. Sürmeye ve rastığa dayanıklı, sarı pasa toleranslı makarnalık buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü