Eğitim Sitesi

Ziraat Nedir? Ziraat Hakkında Kısaca Bilgi

Ziraat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ziraat:

Tarım.

 

Coğrafya Terimi Olarak Ziraat:

Tarım. Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, kalite ve verimlerinin yükseltilmesi, uygun koşullarda korunması, işlenip değerlendirilmesi ve pazarlanması.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Ziraat:

Tarım.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ziraat:

Tarım.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Akdeniz: Kıbrıs Adası'nı çevreleyen ve birçok ülkeye kıyısı olan deniz.

    Koloni: 1. Bir devletin kendi ülkesinin sınırları dışında egemenlik kurarak yönettiği ekonomik veya siyasal çıkarlar sağladığı ülke, sömürülen ülke. 2. Göçmen topluluğu veya bu topluluğun yerleştiği yer.

    Sanayi Sektörü: Uygun yöntem ve araçları kullanarak ham maddeleri işleyen, enerji kaynaklarını ortaya çıkaran ve bunları kullanıma hazır hâle getirilmesini kapsayan faaliyetlerin tümünü gerçekleştirenlerin oluşturduğu topluluk. Endüstriyel faaliyette bulunanlar.

    Kroki: 1. Modelin başlıca özelliklerini yansıtacak biçimde hazırlanan taslaklardır. 2. Sadece kuşbakışı görünüşü ile bir düzlem üzerine aktarılan ölçeksiz kabataslak çizimlerdir. 3. Bir yerin kuşbakışı görünüşünün belli bir ölçeğe uymadan kabataslak çizimine denir. Ölçeksiz olduklarından harita değildir. Çoğu zaman bir yerin adresini tarif etmek için kullanılır. * Planlarda ve haritalarda belli bir ölçeğe göre küçültme yapılırken krokilerde ölçek yoktur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü