Eğitim Sitesi

Yulaf Nedir? Yulaf Hakkında Kısaca Bilgi

Yulaf Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Yulaf:

Daha çok hayvan yemi olarak kullanılan, serin iklim tahılları içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından üçüncü sırayı alan tahıl.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Bitki Koruma: Tarımsal üretimi artırmak , korumak ve kalitesini yükseltmek amacı ile bitkileri hastalık ,zararlı ve yabancı otlardan koruma faaliyetidir.

    Onüç (13) Melez: Orta Anadolu Bölgesi şartlarına uygun, rengi diğer beyaz çeşitlere göre daha koyu ekmeklik beyaz sert buğday çeşidi.

    Enflasyon: Dolaşımdaki paranın dolaşımdaki mal hacmine oranla artması, para ve para yerine geçen her türlü senedin mal hacmine göre şişkinliği. Basit bir tanımla genel fiyat düzeyinin devamlı artması ve paranın değerinin düşmesidir.

    Gübre: 1- Tarımda faydalanılan araziye, toprağın verim gücünü yükseltmek ve ürün miktarını artırmak için atılan, bitkilere besin maddeleri sağlayan organik ve kimyasal maddeler. 2- Toprağa serpilerek veya içine karıştırılarak destekleyebileceği bitki gelişimini arttıran doğal ve sentetik olarak elde edilen her tür madde, tezek ve nitrojen, fosfor ve potasyum içeren bileşimler. Sentetik gübreler toprağın verimini oldukça arttırmaktadır ancak yüksek üretim enerjisi gerektirmektedirler çünkü nitrojeni amonyum içerisinde sabitlemek için fosil yakıtlardaki hidrojene ihtiyaç duymaktadırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü