Eğitim Sitesi

Yüksek Gerilim Nedir? Yüksek Gerilim Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek Gerilim Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yüksek Gerilim:

36kV'un üzerindeki gerilim.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Üretim Grubu: BDGT Modülünün bir parçası olan üretim grubu ve bu üretim grubunun harekete geçirici bileşeni dahil olmak üzere, Jenaratör ve buna ait türbinden meydana gelen gerçek fiziksel varlık. Bazı durumlarda, bu terim, elektrik üretiminde kullanılan herhangi bir Teçhizat da üretim grubu kapsamındadır.

    Brüt Kapasite (Gross capacity): Generatörün uçlarında olan elektrik gücü. Santral ve yardımcı ünitelerin iç tüketimi dahil.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Anahtar (Şalter): Elektrik akımının devreden geçmesini veya geçmemesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü