Eğitim Sitesi

Yük Dağıtım Talimatları Nedir? Yük Dağıtım Talimatları Hakkında Kısaca Bilgi

Yük Dağıtım Talimatları Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yük Dağıtım Talimatları:

Ulusal Kontrol Merkezi ya da Bölgesel Kontrol Merkezi tarafından, Üretim Gruplarını Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri çerçevesinde belirlenen bir zaman süreci içinde belirli bir üretim ve/veya gerilim düzeyinin sağlanmasına ilişkin talimatların verilmesi.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Yardımcı Hizmetler: Bir iletim veya dağıtım sisteminin işletilmesi için gerekli tüm hizmetler.

    Enerjinin Dönüştürülmesi: Belli biçimdeki enerjinin, fiziksel durumu değişerek üretimi ya da yeniden elde edilmesidir. (örnek:Kömürden sıvı maddeler elde edilmesi).

    YİD: Yap İşlet Devret.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü