Eğitim Sitesi

Yezidilik Nedir? Yezidilik Hakkında Kısaca Bilgi

Yezidilik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Yezidilik:

Tanrısal varlığın iyilik ve kötülük olarak ikiye ayrıldığını, Tanrı'nın iyiliği, şeytanın kötülüğü temsil ettiğini, Tanrı'yla şeytan arasında sürekli bir çekişme, tartışma olduğunu öne süren, Hz. Ali'yi insan biçimine girmiş Tanrı sayan, Tanrısal varlığın bir parçası saydığı şeytana da aşırı bağlılık gösteren, İslam inançlarına aykırı bir mezhep.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kısas: Bir suçluya ceza olarak, başkasına yaptığı kötülüğün aynısını uygulamaktır.

    İnsan Bilimi (Antropoloji): İnsanın kökenini biyolojik yapısını, vücut özelliklerini, kültürlerini, toplumsal davranışlarını ve bunların gelişimini, değişimini konu edinen, kendine özgü yöntemlerle bunları inceleyen bilimdir.

    Liyakat: Layık olma durumu, yeterlilik.

    Gotik Tarzı: Batı ve Orta Avrupa'da resim, heykel, mimarlık ve müzik alanlarında XII. yüzyılın ortalarında Rönesans'a kadar süren sanat anlayışıdır. Büyüklük duygusu, canlı imgeler, zengin bezemeler ve mistik dinsel coşku başlıca özellikleridir. Sivri kemerler ve ince payandalarla desteklenmiş kemerli çatılar gibi gotik mimarlık öğeleri Ortaçağ Katedrallerine yükseklik ve tanrıya ulaşma duygusuyla estetik incelik kazandırmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü