Eğitim Sitesi

Yetki Devri Nedir? Yetki Devri Hakkında Kısaca Bilgi

Yetki Devri Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yetki Devri:

1) Bir makam veya organın sahip olduğu yetkileri başka bir makam veya organa devretmesi. 2) Örgütteki kişilerin kendilerine verilen özel görevleri başarmaları için yetkiyle desteklenmeleri süreci.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Taahhütname: Kişinin kendi ad ve hesabına, bir gerçek kişi veya tüzel kişiye karşı, sözleşmeli ya da sözleşmesiz olarak, bir işin yapılmasını veya bir şeyin teslimini üstlendiğini gösterir belge.

    Orto Foto Haritaları: Arazinin yükseklik farklarından ve resim alımındaki eğikliklerden dolayı oluşan hataların, diferansiyel olarak düzeltilmesi ile istenen harita ölçeğine getirilen fotoğrafik görüntünün üzerine grid çizgileri, kenar bilgileri ve yükseklik eğrileri gibi diğer bilgilerin eklenmesi ile elde edilen fotoğraf görünümündeki haritalar.

    Görev Gereklilikleri: Bir işin başarı ile yerine getirilebilmesi için o görevde çalışacak kişilerden sahip olmaları beklenen minimum kalifikasyon düzeyinin ne olması gerektiğinin belirlenmesi. İş analizinden elde edilen verilere dayanarak, görev gereklilikleri işin en etkin şekilde yerine getirilebilmesi için gereken bilgi düzeyi, yetenek, eğitim, deneyim, beceri ve sahip olunması gerekli sertifikaları belirlemektedir.

    Kamu Hakları: Şahıslar ile devlet arasındaki ilişkiyi düzenleyen hukuk kurallarından, yani kamu hukukundan doğan haklar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü