Eğitim Sitesi

Yetersiz Uyarılma Nedir? Yetersiz Uyarılma Hakkında Kısaca Bilgi

Yetersiz Uyarılma Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Yetersiz Uyarılma:

Organizmanın alıştığı düzeyin altında uyarıcı ile karşı karşıya kalması sonucu fizyolojik ve psikolojik anlamda çevreye uyum gücünü yitirmesidir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Çokçuluk (Pluralizm): 1. Varlıkların, olayların gerçekliğin, hakikatin açıklamasında birden fazla ilkenin temelde bulunduğunu ileri süren öğreti, monizmin zıttı. 2. Gerçekliğin açıklamasının birden çok ilkeyle mümkün olduğunu ileri süren görüştür. Örneğin Empedokles’e göre ana madde toprak, ateş, hava ve sudur.

    Olgu: 1- Deney ve gözlem konusu olan olaylar. Ör: Yağmurun yağması, suyun kaynaması,metalin genleşmesi gözlenebilir ve deney ile sınanabilir.Bu nedenle bu olaylar olgudur,olgusal olaylardır. 2- Düşünülmüş olanın karşıtı, olmuş olan, gerçek olan, gerçekleşmiş olan.

    İdeal varlık: Düşünülen varlık. (Uzay - zaman dışıdır, duyularla algılanamaz, elle tutulur gerçekliği yoktur; bu anlamda değerler, matematik ve mantığın kavramları düşünülen varlıklardır.)

    A priori: 1. Deneyimden bağımsız, tecrübeye dayanmayan anlamına gelen Latince terim. 2. Her türlü tecrübeden önce, yalnız akla dayanılarak kabul olunan bilgi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü