Eğitim Sitesi

Yerüstü Suyu Nedir? Yerüstü Suyu Hakkında Kısaca Bilgi

Yerüstü Suyu Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yerüstü Suyu:

Okyanuslarda dahil, yeryüzündeki bütün suları tanımlamakta kullanılan geniş kapsamlı terim. Dar anlamıyla ise akarsu yataklarında bulunan suyu ifade eder.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yer Altı Suyu Kirliliği: Yer altı suyu kirliliğinin başlıca kaynakları lağım suyu tesisatı, lağım çukurları vb. ile kıyı bölgelerinde tuzlu su sızıntılarıdır.

    Kalite: Kalite, insan sağlık ve emniyetinin, hayvan ve bitki varlığının ve çevrenin korunması veya tüketicinin doğru bilgilendirilmesi gibi kriterler göz önüne alınarak, bir ürün veya hizmetin varolan veya olabilecek ihtiyaçları karşılama yeteneğine dayanan özelliklerinin toplamı.

    Memur: Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, devletin, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevleri kamu erkini kullanarak yerine getirenler veya bu kuruluşlarda strateji ve genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim işlerinde görevli ve yetkili olanlar.

    Uygunluk Denetimi: Kamu idarelerinin gelir, gider, mal ile diğer hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygunluğunun incelenmesini içeren denetimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü