Eğitim Sitesi

Yazılım Nedir? Yazılım Hakkında Kısaca Bilgi

Yazılım Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Yazılım:

Yazılım, elektronik aletlerin kendileri için tasarlanmış görevleri yapmaları için bilgisayar dilinde hazırlanmış komutlarına verilen isimdir. Başka bir deyişle dijital cihazların kendi işlevlerini yerine getirmelerini ve farklı cihazlarla veri değişimi yapmalarına yarayan programların tümüdür.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Dijital ticaret: Dijital ticaret, elektronik ticaret ve e-ticaret ile aynı anlama gelmektedir. İnternet üzerinden ziyaretçilerin dijital veya fiziki ürünleri para karşılığında satın almasına denir. Kısaca tanımlamak gerekirse, ticaretin dijital, elektronik gerçekleşmesi durumudur.

    Watermark: Türkçe karşılığı filigran olan ama ağırlıklı olarak Watermark, veya Digital Watermak olarak kullanılan bu terim, görsellerin üzerine yerleştirilmiş özel işaret veya simgeleri ifade eder. Genellikle internet üzerinde yayınlanan bir görselin başka sitelerde yayınlanmasını engellemek veya yayınlansa bile ilk yayını yapan sitenin hangisi olduğunu göstermek amacıyla, sitenin logosunun görsel üzerine yerleştirilmesi şeklinde kullanılır.

    Arama Motoru: İnternet sitelerini arşivleyerek, kullanıcıların aradıkları konulardaki site ve sayfaları hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlayan özel web siteleridir. Google, Yandex, Bing, Yahoo en popüler arama motorları arasında yer alırlar.

    EVD servis sunucusu: Bir EVD servisinin merkezinde olan bilgisayar sistemi. (EDI server)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü