Eğitim Sitesi

Yayın/İzleme Platformu Nedir? Yayın/İzleme Platformu Hakkında Kısaca Bilgi

Yayın/İzleme Platformu Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Yayın/İzleme Platformu:

Çok sayıda yayın hizmetini bir veya birden fazla sinyal hâline getirerek uydu, kablo ve benzeri ortamlardan şifreli ve/veya şifresiz olarak dinleyicinin veya izleyicinin doğrudan alacağı şekilde iletimi.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haberci Refleksi: Kişinin çevresinde gelişen olayları haberci gözüyle değerlendirme ve bu olaylarda 5N1K sorularına cevap arama eğilimini; ani gelişen olayları hızlı bir şekilde süzgeçten geçirmek, hızlı kavramak ve hızlı bir şekilde davranmak.

    Haber Değeri: Tarihsel süreç içinde genel kabul görmüş evrensel habercilik kuralları çerçevesinde, olay/olgu/fikir/sorunun kitlelere haber olarak verilebilmesi için taşıması gereken zamanlılık, mesafe, önemlilik, ilgi çekicilik, ilginçlik, yakınlık, tanınmışlık, geçerlilik, sıklık, bolluk, benzerlik, insan ilgisi, bağlantılar, seçkincilik, kişisellik, olumsuzluk gibi özellikler.

    Sayısal Kurgu: Sayısal görüntü biçimleri ve bilgisayar yazılımı kullanılarak yapılan kurgu işlemi.

    Sıcak Prova: Kayıt/yayın öncesi çekimi yapılacak içeriğin, tasarlanan ve planlanan iş hedeflerine uygun olarak, görev alan tüm ekibin katılımıyla gerçekleştirilen hazırlık kaydı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü