Eğitim Sitesi

Yardımcılar Nedir? Yardımcılar Hakkında Kısaca Bilgi

Yardımcılar Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yardımcılar:

Üretim Grubunun ya da Üretim Grubuna ait kazan ya da kombine çevrim kazanının bir bölümü olmayıp, bu birimlerin çalışması için gerekli olan Tesis bölümleri ve/veya Teçhizat.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması: TUISO ve bir İHS ve/veya Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde veya dışında bir şirket arasında yapılan, tarafların iletim sistemlerini bağlayan enterkonneksiyon üzerinden yapılacak Enerji ve/veya iletim hizmetleri transferiyle ilgili anlaşmalar.

    Hız Regülatör Eğim Karakteristiği: Bir Üretim Grubunun hız regülatörünün, Enerji Sistemi Frekansında meydana gelen, Üretim Grubunun çıkışını sıfırdan tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasite üretim, Maksimum Güç hariç olmak üzere, Üretim Grubunun kullanılan her bir yakıtla sağlanan azami istikrarlı üretimini gösterir.

    Örgü Şebeke: Değişik besleme noktalarına bağlı halka şebekelerden oluşan bir sistemdir. Diğer bir anlatımla, birden çok halka ve besleme noktasından oluşan daha karmaşık bir sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü