Eğitim Sitesi

Yan Hizmetler Nedir? Yan Hizmetler Hakkında Kısaca Bilgi

Yan Hizmetler Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yan Hizmetler:

Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Beklenen Sağlanamayan Enerji (Expedced unserved energy): EUE Bir arıza ya da devredışı olma durumu görüldüğünde sağlanamayacağı beklenen enerjinin yıllık miktarı.

    Ani Puant: Yıl içindeki maksimum gücün anlık (kısa süreli) kaydedilen değerlerin en büyüğüdür.

    Elektrik Devresi (Elektrical circuit of an installation): 1- Üreteç, sigorta, anahtar, alıcı ve iletkenden meydana gelen kapalı bir sistemde elektrik akımının izlediği yola elektrik devresi denir. Elektrik devresi; kapalı devre, açık devre ve kısa devre olmak üzere üç çeşittir. 2- Bir tesisatın aynı başlangıç noktasından beslenen ve aşırı akımlara karşı aynı koruma düzenleri ile korunan tesisattaki elektrik donanımları topluluğudur.

    Kilitleme: Trafo zati ve hat korumaları ile Bara diferansiyel röle çalışması halinde gerekli açmaları yaptıran ve kapatma devrelerini açan anahtardır. Elle veya motorla kurulabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü