Eğitim Sitesi

Yamuk Nedir? Yamuk Hakkında Kısaca Bilgi

Yamuk Terimi Hakkında Bilgiler

Matematik-Geometri Terimi Olarak Yamuk:

YamukYalnız iki kenarı paralel olan dörtgene yamuk denir. Paralel kenarlarla bir yan kenarın oluşturduğu iki açının toplamı 180 ⁰dir.

 

    Benzer Matematik-Geometri Terimleri

    Grafik: 1- İstatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Sayılar veya çokluklar arasındaki bağıntıyı gösteren bu şekillere grafik denir. 2-Bir bağıntının tüm elemanlarının analitik düzlemde işaretlenmesiyle oluşan noktalar kümesi. 3- Bir fonksiyonun (x,f(x)) noktalar kümesinin koordinat sisteminde işaretlenmesi ile oluşan noktaların bileşim kümesi.

    Kare: Kenarları ve açıları eşit olan dörtgene denir. Bir açısının ölçüsü 90° olan eşkenar dörtgendir. Karşılıklı kenarları paraleldir. Dört kenarının uzunlukları eşittir. Açıları birbirine eşit ve 90 ar derecedir. Karenin alanı iki kenar uzunluğunun çarpımına eşittir.

    Bağımsız Olaylar: İkisinden birisinin oluşu veya olmayışı diğerinin olma olasılığını etkilemeyen iki olay. P(A ∩ B) = P(A) . P(B) eşitliğini sağlayan A ve B olayları.

    Terim: Bir bilim dalı içerisinde özel anlamı olan kelimelere denir. 1.Toplama ve çıkarma işlemlerinde toplanan veya çıkan sayılardan her biri. 2.Cebirsel bir anlatımda + veya - işaretleri arasında bulunan parçalardan her biri. 3. Bir denklemde " =" işaretinin iki yanındaki anlatımlardan her biri. 4. Bir kesrin pay ve paydasından her biri

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Matematik-Geometri Terimleri Sözlüğü